Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Ömer pasa


Ömer pasa eredeti nevén Mihajlo Latas (Plaški, 1806. november 24. - Konstantinápoly, 1871. április 18.) szerbhorvát születésű török tábornok.

PÁROLT CSIRKE ÖMER PASA-MÓDRA (PILIÇ SOTE ÖMERPASA)
Hozzávalók 8 személyre: 2 csirke, 1 csésze olaj, 10 dkg paradicsom püré, 1 dl fehérbor, 3 dkg liszt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldpaprika, 4 fej hagyma, fél liter tejszín vagy tejföl, fél liter tyúkleves, fél citrom lereszelt héja, 1 db babérlevél, bors, szegfűszeg

Elkészítése: A csirkéket feldaraboljuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk. Az olajon a darabok minden oldalát rózsaszínűre sütjük. Minden darabot visszateszünk az olajra, és hozzáadjuk az összes hozzávalót. A hagymát apróra vágva, a paprikát és a gombát feldarabolva. Összekeverjük, és 45 percig pároljuk.