Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Bartók Béla


Szuhafői Bartók Béla (Nagyszentmiklós, 1881. március 25. – New York, 1945. szeptember 26.) a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzője, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára. Művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

BARTÓK SZELET VÖRÖS BOROS MÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 4 szelet karaj, kevés gomba, 2-3 szelet vékony libamáj, parmezán sajt, só, bors, pár szem krumpli, két tojás, kevés liszt, tejföl, petrezselyem, olaj, vörösbor

Elkészítése: A négy szelet karajt kiklopfoljuk, sózzuk, és félig megsütjük. Az első szelet húsra rakjuk a borssal ízesített, dinsztelt gombát. Rárakjuk a következő szelet húst, erre a vékony szelet, elősütött libamájakat, majd a harmadik szelet húst. Erre parmezán sajtot szórunk, s ráborítjuk az utolsó szelet húst, majd így tesszük be a mikróba. Amíg készül, a nyers krumplit lereszeljük, s összekeverjük két tojással, liszttel, tejföllel, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel. A palacsintatészta sűrűségű masszát olajban kisütjük. Ez lesz a köret. Ha kisült, rárakjuk a húst, s leöntjük az előre elkészített vörösboros mártással.

Forrás: DPG, Wikipédia