Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - II. Claude d’Aumale


II. Claude d’Aumale (Joinville (Champagne-Ardenne), 1526. augusztus 18. – La Rochelle, 1573. március 3.) Aumale hercege és Mayenne márkija, a Guise-ház tagja, hadvezér és a francia vallásháborúk során a katolikus párt egyik prominense volt.

BORJÚTEKERCS AUMALE MÓDRA

Elkészítése: A borjúcomb szeleteket vékonyra kiverjük és megsózzuk. Füstölt- nyelvet, sonkát, hideg sültet (esetleg disznóhúst), füstölt szalonnát apróra vágunk, összekeverjük apró kockára vágott, párolt sárgarépával, petrezselyem zöldjével, 2 tojás sárgájával, tejföllel. Megsózzuk és borsozzuk, megkenjük vele a borjúcomb szeleteket. Azután összetekerjük őket, cérnával átkötjük és forró zsírban, fedő alatt megpároljuk. Mikor megpuhultak, kiszedjük, levesszük róluk a cérnát.
A levébe belehabarunk egy kevés lisztet, egy kis paprikát, felforraljuk, tejföllel ízesítjük és ráöntjük a húsra.