Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gesztenyés csirkemell


Blanc de poulet aux marrons
Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 2 tojás, 30 dkg gesztenye, 3-4 ek liszt, 1 mk törött fekete bors, só, 1 tk mustár

Elkészítés: A gesztenyét a szokásos módon előkészítjük. Tisztítás után masszát készítünk belőle. Nagyon kicsit meg is cukrozzuk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük és megsózzuk. 10 percre félretesszük.
A tojásokat habosra verjük és belekeverjük a gesztenyemasszát. Annyi sót teszünk bele, hogy megkóstolva erősen sósnak érezzük. Ezután a borssal és a mustárral megfűszerezzük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a massza tejföl sűrűségű legyen.
A csirkemell-szeleteket először a lisztben megmártjuk, ezután a tésztamasszában megforgatva 180 fokra felhevített olajba tesszük, és 6-8 perc alatt, szép aranybarnára sütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, vagy papírtörülközővel leitatjuk róla.
Pikáns befőttel, kompóttal, valamint burgonyapürével, vagy párolt, petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Egyszerűen és gyorsan készíthető. Aki nem ér rá megfőzni a gesztenyét, bolti masszát is használhat hozzá.

Fordította Szabó Béla