Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Joanne Kathleen Rowling


HARRY POTTER MUFFINJA - CAULDRON CAKES
Hozzávalók: 2 közepes alma, 140 g liszt, 120 g teljes őrlésű liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál nátron, 1 1/2 teáskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g durvára vágott dió, 1 tojás, 150 g barna cukor, 100 ml olaj, 300 g író, 12 papír sütőforma, muffin tepsi

Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin tepsiben elhelyezzük a papír sütőformákat. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a teljes őrlésű liszttel, a sütőporral, a nátronnal, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, a dió nagy részével és az almakockákkal. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, az írót és alaposan elkeverjük. Végül a két keveréket összevegyítjük. A tésztát betöltjük a formákba, és megszórjuk a maradék dióval. 20-25 percig sütjük, 5 percig pihentetjük. Kiszedjük a tepsiből és melegen tálaljuk.

Joanne Kathleen Rowling, gyakran: J. K. Rowling), Chipping Sodbury, Anglia, 1965. július 31., angol írónő, a Harry Potter-sorozat írója.