Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Aradszky László


Aradszky László (Budapest, 1935. szeptember 20.) táncdalénekes, a hatvanas évek egyik közönség kedvence, az olasz sláger magyar képviselője.
Aradszky László saját elmondása szerint megnyerné a felmelegítési bajnokságot, hiszen felesége elkényeztette őt. Mivel minden nap főz, ezért neki csak meg kell melegítenie az ételt. László a nyarakat általában a Balatonon tölti, ott szokott néha főzni, de azért nem indulna el egy szakácsversenyen sem. Általában a kalóriaszegény ételek híve, de kedveli a nehezebb étkeket is. Az Aradszky Laci kedvence egyébként egy soltvadkerti vendéglő étlapján is szerepel.

ARADSZKY LACI KEDVENCE
Hozzávalók: 80 dkg borjúhús, 2 fej hagyma, 30 dkg gomba, 30 dkg velő, 2 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, bazsalikom, bors, só, szerecsendió, 1 dl fehérbor, 20 dkg füstölt szalonna, 30 dkg nagy kockatészta, olaj a sütéshez

Elkészítése: A borjúszeleteket kiklopfoljuk. Besózzuk, majd lisztben megforgatva rózsaszínre sütjük. Ezután kiszedjük az olajból. A hagymát karikára vágjuk, és a maradék olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc múlva a velőt. Ezt követi a szeletekre vágott paradicsom és paprika, só, fűszerek és a kevés bor. Ameddig párolódik, addig a hasábburgonyát kisütjük. Tálaláskor a hús alá tesszük a ragut, és mellé a burgonyát.

ARADSZKY KÖNNYŰ ÁLMA
Hozzávalók: 1 kg mexikói zöldségkeverék, 25 dkg túró, 25 dkg trappista sajt, 1 tojás, I doboz tejföl, Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregánó, egy marék petrezselyem

Elkészítése: A mexikói zöldséget Vegetával ízesített vízben 10 percig főzöm. Azután hozzáadom a lereszelt sajtot, a tejfölt, a tojást és a túrót, majd az egészet jól elkeverem. Ezután a fűszereket ízlés szerint adagolom, majd jól elkeverem. A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntöm, majd elsimítom. 180 Celsius fokos sütőben negyed órán keresztül sütöm. Közben többször ellenőrzöm, nehogy odaégjen.

MARHAHÚS ZÖLDSÉGGEL
Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 4 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, karalábé, zeller, 2 húsleveskocka

Elkészítése: A zöldségeket megpucolom, a húst felszeletelem. Az összes hozzávalót kuktába teszem, felöntöm vízzel. Fűszert nem használok, meg sót sem, hiszen ez az étel a diétám része. Húsleveskockát teszek a vízbe, az íze kedvéért.

Forrás: DPG, Wikipédia