Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Currys kecske


Goat Curry
Hozzávalók: 1,5 kg kecskecomb, 1,2 dl cukor, 0,5 dl Erős Pista, 2 evőkanál garam masala keverék (őrölt fahéj, őrölt kömény, őrölt bors, pirospaprika, morzsolt oregánó, morzsolt majoránna, reszelt szerecsendió), só, 0,6 dl olaj, 2 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál curry, 1 csokor snidling

Darabolja a csontnélküli, zsíros részeitől megszabadított húst 2,5-3 centi kockákra. Tegye a húst tálba és forgassa össze a cukorral, majd 15 percre lefedve tegye félre. Borítsa szűrőkanálba, majd folyóvízben öblítse és csepegtesse le. Tegye vissza a tálba, hintse rá a fűszerkeveréket, adja hozzá az erős paprikakrémet és forgassa össze. Hűtőszekrényben érleltesse. Egy óra múlva vegye elő. Az olajat forrósítsa fel, majd a zúzott fokhagymával együtt, folyamatosan keverve pirítsa zsemleszínűre. Szórja meg a curryvel, öntse fel 2 dl vízzel, és lassú tűzön 10-15 perc alatt főzze sűrűre a hagymás alapot. Tegye rá a fűszerezett húst, majd letakarva, lassú tűzön 75-80 perc alatt főzze puhára. A finomra vagdalt snidlinggel megszórva tálalja. Mellé friss rozskenyeret, és kovászos uborkát adjon. 

Fordította Barna Aladár