Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Ella István


Ella István (Veresegyház, 1947.) magyar orgonaművész és karmester.
Ella orgonát tanult a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ahol diplomát szerzett 1971-ben.

Szólistaként számos európai országban, valamint Kanadában, Libanonban, Indiában, az Egyesült Államokban és Izraelben is fellépett.

BABSALÁTA
Elkészítése: Zöldségfélékben, szegényebb időszakokban is kiváló, ízletes salátát készíthetünk az üzletekben állandóan kapható vágott zöldbabból. Ízesítése a francia konyhára emlékeztető.
Saláta dresszinget készítünk:
Hozzávalók: 1 kk. mustár, fél kk. só, csipet fehér bors, kis fej finomra vágott lila hagyma, egy gerezd szétnyomkodott fokhagyma, bor vagy tárkonyecet, olaj (ha lehet olajbogyóból), kevés cukor, apróra vágott petrezselyemzöld.
Mindezeket kevés vízzel összekeverjük, és egy tálban az előre lefőzött, babra öntjük.

MELEG SZENDVICS
Koncert utáni család- és vendéglátási gondokat old meg, és nem utolsó sorban a háziasszony nyugodt részvételét is biztosítja az előre elkészíthető meleg szendvics.
Hozzávalók: 20 dkg párizsi, 20 dkg füstölt tarja vagy sonka, 20 dkg ementáli sajt, 20 dkg vaj, 3 kemény tojás, 3 ecetes uborka, só, bors, pirospaprika, finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése: A párizsit, sonkát (tarját), sajtot megdaráljuk, összekeverjük a fűszerezett vajjal, kemény tojással és az apróra vágott uborkával. Zsúrkenyér szeletekre kenjük. Koncert után az első koccintás alatt forró sütőben perceken belül elkészül.

Forrás: DPG, Wikipédia