Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Balázs Klári


Balázs Klári, eredeti neve Boros Klára (Debrecen, 1952. augusztus 6.) énekesnő. Férje Korda György énekes. Első férje vezetéknevét tartotta meg.

FÜREDI HALSALÁTA
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fogas filé, 5 cl olívaolaj, 10 dkg póréhagyma, 1 db paradicsom, 1 db citrom, 1 db paprika, 1 db alma, 2 evőkanál borecet, petrezselyem, só, bors, szegfűszeg (ízlés szerint)

Elkészítése: A fogasfilét hosszú csíkokra vágom, bepanírozom. olajban kisütöm és leszárítom. A dresszinghez
Leszűröm, és lehűtöm, ezután hozzáadom az összevágott póréhagymát, szeletelt paradicsomot, paprikát és citromot. A halat az így elkészült salátalével összekeverem és egy órán át állni hagyom. A salátát almakockákkal tálaljuk.

PROVANCEI CSIRKELEVES
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg csirkemellfilé, 10 dkg cukkíni, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg kaliforniai paprika, pár szem karfiolrózsa, 3 cl fehérbor, só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma (ízlés szerint)

Elkészítése: A forró olíva olajban az apróra vágott sárgarépát megpirítom, hozzáadom a csirkemell kockákat és a zöldségeket, a legvégén pedig a póréhagymát és a fokhagymát. Ezután sóval, borssal, egy kis oregánóval és bazsalikommal fűszerezem. Ráöntöm a fehérbort, vízzel felengedem, 10 percig főzöm és kész is.

Forrás: DPG, Wikipédia