Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Solymos Antal


Solymos Antal zenész, énekes (1943) az Express együttes alapítója. Az Express egy 1962-ben alakult magyar könnyűzenei együttes. Nevüket néha magyarosan Expressznek is írják.

BRUSCETTA
Hozzávalók: kenyér, fokhagyma, mozzarella, paradicsom, oregánó, bazsalikom, bors

Elkészítése: A kenyeret megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük, mozzarella szeleteket és felkarikázott paradicsomot teszünk rá, oregánóval, bazsalikommal, borssal fűszerezzük.

GÖNGYÖLT CSIRKE GÖRÖGSALÁTÁVAL
Hozzávalók: csirkemell, só, bors, tojás, liszt, bacon szalonna, koktélparadicsom, uborka, olajbogyó, olívaolaj, fetasajt
Elkészítése: A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe és tojásba forgatjuk. Őzgerincformába bacon szalonnát teszünk, erre ráhelyezzük a csirkemellet és betakargatjuk a szalonnával. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A salátához feldaraboljuk a paradicsomot, uborkát, lilahagymát, salátalevelet tépkedünk bele és olajbogyót adunk hozzá, valamint felkockázott fetát. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint joghurtos – fokhagymás öntetet adunk hozzá

MARHALÁBSZÁR LEVES
Hozzávalók: marhalábszár, hagyma, karfiol, zeller, sárgarépa, fehérrépa, só, bors

Elkészítése: A megmosott húst lábasba tesszük a megpucolt hagymával, felöntjük vízzel és főzni kezdjük. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a megpucolt, megmosott, feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és minden hozzávalót puhára főzünk.

Forrás: DPG, Wikipédia