Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Erdészné levese


Legjobb szarvashúsból, de ha nincs, sovány marhahús is jó hozzá.

Elkészítése: A húst felkockázom, forró olajban átpirítom, liszttel meghintem, sót, borsot őrölt pirospaprikát adok hozzá és vízzel felöntöm. Levesbe való zöldségeket kockára vágva, valamint 1-2 fej vöröshagymát és fokhagymát adok hozzá.
Fűszerek: babérlevél, mustármag, szegfűszeg, egész feketebors, borókabogyó, szegfűbors és citromfű. A fűszereket teatojásba rakva lógatom a levesbe, hogy csak az íze följön bele. Amikor majdnem kész, szeletekre vágott gombát főzök bele és tejszínnel, egy kanál liszttel behabarom.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Bíró Erzsi receptje