Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Détár Enikő


Détár Enikő (Szolnok, 1964. február 26. –) magyar színésznő. Férje: Rékasi Károly színész.
1986-ban oklevelet szerzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán. 1986-tól 1991-ig a Vidám Színpad színésznője, 1991-től 1996-ig pedig a Rock Színház tagja volt, de időközben az Arizona Színház előadásaiban is játszott. 1996-tól szabadfoglalkozású színésznő, a Madách Színház társulatának tagja, ahol 1999 óta játszik.

VAJAS-LEVELES PÁSTÉTOM DARÁLT MARHAHÚSSAL
Hozzávalók: hájas tészta, darált marhahús, erdei vagy konzerves gomba, petrezselyem, reszelt hagyma, fokhagyma, töltelék fűszerkeverék, pici koriander, 2 db tojássárgája

Elkészítése: A hagymát futtassuk meg az olajon, ezután a hagymát szedjük ki belőle és ugyanazon az olajon pirítsuk meg a gombát. Szerecsendióval, paprikával, vajkrém fűszerrel ízesítsük. A marhahúst hagymás olajon készítsük elő. Két tojásból készítsünk tojáshabot és adjuk a megpárolt gombához. Egy cserépedényt vajazzunk ki és béleljük ki a hájas tésztával. Töltsük bele a húspástétomot és a gombát, majd a tetejét is fedjük le tésztával. Közepesen meleg sütőben kb. 60 percig süssük. Később kenjük meg a tetejét tojással vagy vajjal és pirítsuk meg egy kicsit. Könnyű zöldségekkel tálaljuk.

Forrás: DPG, Wikipédia