Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Oszter Sándor


Oszter Sándor (Győr, 1948. szeptember 2. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, vállalkozó, a Parádsasvári Üveggyár egykori tulajdonosa.
Apai ágon (Oszter Sándor) gazdag molnárcsalád sarja. Édesapja üzletét 1949-ben államosították. Édesanyja Bellavári Éva. Felesége Failoni Donatella zongoraművész, az Olasz Köztársaság Lovagrendjének birtokosa. Lánya Oszter Alexandra (1980) színésznő.

FÁCÁNSÜLT
Hozzávalók: 1 fácán, 1 alma, ízlés szerint szalonna, só, bors

Elkészítése: Megkopasztom a fácánt, belülről jól megsózom, borsozom, majoránnázom és beleteszek egy almát. A tepsi alján szalonnaágyat készítek széles-hosszanti csíkokban, amelyekből a fácán tetejére is jut. Felmelegítem a sütőt, közben zsírt olvasztok (sercegésig), majd ráöntöm a fácánra. 5-6 percig forró tűzön hagyom, majd kiveszem, kis vízzel meglocsolom és letakarom fóliával. A sütő hőfokát alacsonyabbra veszem, kb. 1/2 óra múlva megnézem, s ha még nem puha, visszateszem. Ha megsült, a fóliát leveszem, és forró sütőben pirosítom.
A köret készítésekor diónyi vajat megolvasztok, amit egy csésze rizzsel elkeverek. Sót, 1,5 csésze vizet hozzáteszek, valamint mazsolát. Kavarni tilos! Ha felforr, kislángra teszem, és fedővel letakarom. Kb. 10-15 percig hagyom főni, időnként villával picit megkavarom.
Tálaláskor a tetejére hámozott szeletelt mandulát szórok.

Forrás: DPG, Wikipédia