Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Szűcs Judith


Szűcs Judith (Budapest, 1953. augusztus 15. –) magyar énekesnő.
Budapesten, Sashalmon született, 1953-ban. Zenei általános iskolába járt, ahol zongorázni tanult, majd a középiskolában fodrásznak készült. A Fodrász Egyesület Tavasz 67 nevű leánykórusában énekelt.

Énekhangján kívül remek tánctudású előadó. Az 1972-es Ki mit tud-on indult, de az első magyar női pop együttesben, a Beatricében is zenélt. Hangszere a zongora volt.
Elsősorban a hetvenes évek végén és a 80-as években volt sikeres. Külföldön is nagy népszerűségnek örvendett. Új lemezei az utóbbi években is megjelennek. Keresztneve a „h” végződést 1979-ben, a Judith c. albuma megjelenésekor kapta.
A 70-es évek végén divatos diszkó stílusban énekelt, amire bőven akadt vevő Magyarországon. „Diszkókirálynő” elnevezése is innen ered.

ANANÁSZOS PISKÓTA
Hozzávalók: tojás, liszt, vaj, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor, kakaó, ananász
Elkészítése: A tojásokat felverjük, lisztet, vajat, porcukrot összekeverünk, hozzáadunk sütőport, vaníliás cukrot és kakaót. A sütőformát kivajazunk, az aljára ananászkarikákat teszünk és rátesszük a kikevert masszát. Sütőben megsütjük, majd tortatálra fordítjuk, úgy hogy az ananász legyen a tetején. Koktélcseresznyével díszítjük, fagyival tálaljuk.

CUMINOS LEVES
Hozzávalók: krumpli, sárgarépa, olaj, cumin, lencse

Elkészítése: Olajat teszünk egy lábas aljába, cumint adunk hozzá, valamint a megpucolt, feldarabolt krumplit és sárgarépát, valamint lencsét, vízzel felöntjük és összefőzzük, amíg megpuhulnak a hozzávalók. A tűzről levéve összeturmixoljuk.

HÉTFŰSZERES CSIRKE RIZZSEL
Hozzávalók: csirkemell, vaj, gomba, rizs, cumin (római kömény), 7 fűszerkeverék, tejszín

Elkészítése: Serpenyőben vajat olvasztunk, feldarabolt gombát és felkockázott csirkemellet teszünk bele, cuminnal és hétfűszer keverékkel ízesítjük. Megpuhítjuk és tejszínnel összefőzzük. Főtt rizzsel tálaljuk.

Forrás: DPG (Zenei Ki Mit Főz), Wikipédia