Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Déri János


Déri János (Budapest, 1951. április 14. – Budapest, 1992. április 29.) publicista, riporter, televíziós műsorvezető és szerkesztő; gépészmérnök.
Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezte. 1975-ben jelentkezett a „Riporter kerestetik” című tehetségkutató műsorba, ahol 3. helyezést ért el. Éveken keresztül disc jockey volt.

1977–1983 között a Magyar Rádió ifjúsági osztályán dolgozott, 1983-tól a társadalompolitikai szerkesztőség munkatársa, valamint az Ablak állandó műsorvezető-riportere lett. Szórakoztató műsort is vezetett Ez + Az címmel, ennek egyik népszerű rovata volt a selejtes termékeket ironikusan bemutató Pocsék Áruk Fóruma. Ő indította a Nulladik típusú találkozások című, paranormális jelenségekkel foglalkozó műsort is. Állandó résztvevője volt a Rádiókabarénak, írásműveit rendszeresen publikálta a Farkasházy Tivadar nevével fémjelzett Hócipőben.

Egészsége romlását aggódók milliói kísérték, országos szolidaritási mozgalom indult. 1992-ben jelentkezett utoljára nyilvánosan, Mexikóból. 41 évesen hunyt el rákban.

DÉRI FÉLE RAKOTT PALACSINTA
Elkészítése: Végy hat pohár tejfölt és azt a hármat, amelyiknek még nem járt le a szavatossági ideje, keverd össze három kis doboz sűrített paradicsommal. Ebben a szószban, főzz meg háromnegyed kiló darált húst. Kérd meg anyádat, hogy süssön húsz darab palacsintát (mert neked ez még sohasem sikerült), és egy kivajazott jénaiba rakd le a palacsintát a raguval, majd amikor kész, reszeld rá a szomszédtól kölcsönkért sajtot, és tedd egy negyedórára a sütőbe.