Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Bagi Iván


Bagi Iván (Budapest, 1976. szeptember 6.-) humorista, író

RÁKSALÁTA
Hozzávalók: garnélarák, ruccola saláta, koktélparadicsom, fokhagyma, mexikói chili, olíva olaj, citrom

Elkészítése: A rákot besózzuk, a fokhagymát olíva olajon megfuttatjuk, és a rákot megpirítjuk benne. A salátát és a koktélparadicsomot összekeverjük, a megpirult rákot olajjal együtt ráöntjük. A végén citromot nyomunk rá.

SOMLÓI GALUSKA EPERREL
Hozzávalók: babapiskóta, tej, eper, cukor, csokiszirup

Elkészítése: A babapiskótát tejbe áztatjuk, cukrot szórunk rá, leöntjük csokisziruppal, újabb réteg áztatott babapiskóta, és a végén epret teszünk a tetejére. Jól kihűtjük.

ZÖLDSÉGES CSIRKEMELL
Hozzávalók: filézett csirkemell, uborka, petrezselyem, vöröshagyma, kaliforniai paprika, majoranna, bazsalikom

Elkészítése: A húst felkockázzuk, besózzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Megpirítjuk a húst, befűszerezzük és mikor már majdnem puha, hozzáöntjük a zöldségeket.