Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Juszt László


Juszt László (Budapest, 1952. március 25.) szerkesztő-riporter, újságíró.

JUSZT FELE CSÁSZÁRMORZSA
Hozzávalók: 3 tojás, 1 púpos ek cukor, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, csipetnyi só

Elkészítése: A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sót, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott tepsibe terítve, 15-20 percre a forró sütőbe toljuk, s amikor mar egy kis színe van, kivesszük, és villával apróra összetörjük. Hozzákeverjük az előre beáztatott mazsolát, és meg pár percre visszatoljuk a sütőbe.
Ez a recept akkor hasznos, amikor az utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy császármorzsát akarunk készíteni, mert a hagyományos receptnél hosszú a pihentetési idő, ennél meg nincs.

JUSZT-FÉLE TOJÁS, GOMBÁBAN
Hozzávalók: 6 db keményre főtt tojás, 15 dkg juhtúró, mustár, ketchup, fehér bors (őrölt), só, vajkrém (natúr, tejszínes) - a kisebbik doboz, díszítéshez snidling, személyenként két óriási gombafej (sampinyon)

Elkészítése: A tojások sárgáját villával összetöröm, és a juhtúróval, meg a vajkrémmel simára keverem (turmixolom). A többi hozzávalót is belekeverem. A tojások fehérjét lereszelem a nagy lyukú reszelőn, és ezt is belekeverem a masszába. Fogyasztásig hűtőbe teszem. Gombafejeket megtisztítom, kevés olajon kissé megpárolom (maradjon egy kicsit roppanós). A tojásos masszát betöltöm a gombafejekbe, és apróra vágott snidlinggel megszóróm. Karikára vágott paradicsommal tálalom. A maradék krém szendvicskrémként is fogyasztható.

Forrás: DPG