Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Endrei Judit


Endrei Judit, született Kurdics Judit, (Szolnok, 1953. május 7. –) bemondó, szerkesztő-műsorvezető.

SOPSZKA (KICSIT MAGYAROSAN)
Hozzávalók: 2 uborka, 5 szem paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 fej zöldpaprika, 1 kefir, 1 joghurt, 20 dkg juhtúró, 20 dkg sós sajt (juhsajt, Márvány sajt, Anikó sajt stb.), só

Elkészítése: A paprikát, a paradicsomot, az uborkát és a hagymát felszeletelem, a sajtot lereszelem, a sót, a joghurtot és a kefirt együtt kikeverem. Egy nagy tálba rétegenként lerakom a zöldségféléket, a rétegek közé juhtúrót és sajtot teszek, és meg-meglocsolom a joghurtos keverékkel. A tetejére is öntök belőle, és megszórom reszelt sajttal. Jól hűtve fogyasztjuk.
Egytálételként is kitűnő nyári eledel.