Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Anna Maria Sacher


Anna Maria Sacher, született Anna Maria Fuchs (1859. január 2, Bécs – 1930. február 25 Bécs). Apja Johann Fuchs mészáros. Bécsben járt iskolába, és segített az apja hentesüzletében.
1880-ban férjhez ment a vendéglős és szállodatulajdonos Eduard Sacherhez (1843-1892) aki egyben a császári udvar udvari szállítója volt. A házasságból két fia született Edward és Christopher.
1876-tól a szálloda a társasági élet bécsi központja lett. Férje 1892-ben bekövetkezett halála után ő vezette a szállodát. 1929-ben kivonult a szálloda menedzsmentjéből.
A Hotel Sacher 1834-ben a Gürtler család birtokába került.

Anna Sacher receptje, 1883-ból.

SACHER TORTA
Hozzávalók: 40 g étcsokoládé, 100 g vaj, 140 g porcukor, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 70 g sima liszt.

Elkészítése: 170 C fokos sütőben sütjük, 60 percig. A csokoládét porcelántányéron tegyük a sütőbe, hogy megolvadjon, majd kissé hűtsük ki. Verjük habosra a vajat a cukorral, és adjuk hozzá a csokoládét. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat és keverjük ki alaposan. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és kanállal forgassuk bele a csokoládés keverékbe.
Gondosan szitáljuk át a lisztet és keverjük hozzá.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát, töltsük bele a tésztát, gyengéden ütögessük az asztallaphoz, hogy ne maradjanak benne légbuborékok.
Előmelegített sütőben süssük meg.
Rács fölött hagyjuk kihűlni, aztán vonjuk be egyszerű csokoládémázzal.
Esetleg egy réteg baracklekvárt is kenhetünk a tetejére, a csokoládémáz alá.