Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Varga Ferenc


Varga Ferenc (Miskolc, Magyarország, 1970. augusztus 15.) magyar énekes, a Megasztár 3. szériájának 2. helyezettje, 2006-ban az „Év Férfi Hangja”. “Civilben” két gyermek édesapja, akik még a művész első házasságában születtek.

1978-1986 között a Sátoraljaújhelyi Zenei Általános Iskola diákja volt. Ott kezdett el először gitáron játszani, majd később váltott és Szatmári György tanította trombitán játszani, később ő lett az Úttörő Zenekar első trombitása. Gimnáziumi éveiben kezdett el énekelni. Ott figyeltek fel tehetségére így nem csoda, hogy később az iskola énekkarának oszlopos tagjává vált. Később egy új hangszer, a dobok használatát sajátította el, Orlizky György segítségével. Így ismerkedett meg a funky, a jazz, a soul, a blues és a rock zene alapjaival is.
Első zenekara, a Különjárat nem volt hosszú életű, de a feloszlás után Ferenc több zenekar tagja is volt, többek között: Essex, Ramses, Midnight Blue, és a leghosszabb ideig (11 évig) a Hangár nevű zenekarban.
2005-ben jelentkezett a TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár 3-ba, ahol hamar a közönség egyik kedvenc énekese lett.

LECSÓS PADLIZSÁN
Elkészítése: Végy egy fej hagymát, és két gerezd fokhagymát, vágd apróra és egy kevés olajban (2 kupaknyi) fonnyaszd meg. A répát megtisztítás után, fél centis darabokra vágd, rakd a pirított hagymákra a felvágott répát, majd kicsikét pirítsd meg. Öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje. Utána sózd, borsozd és rakj bele 2 húsleveskockát. Fedd le és párold zsírjára. Közben, míg párolódik, egy nagy tejfölt 1 gerezd fokhagymát, melyet fokhagymanyomón összetörsz, sót borsot és a végén 3 kiskanál mustárt összekeversz,majd a puhára párolt répára ráöntöd és összerottyantod.

MEGGYES SZELET
Hozzávalók: 5 dkg dió, 20 dkg liszt, egy zacskó sütőpor, 25 dkg puha vaj, 25dkg cukor, 4 tojás, 1 citrom, 1 üveg meggybefőtt

Elkészítése: A cukrot és a vajat keverd össze. Ha ez megvan egy kis reszelt citrom héját és a 4 tojást keverd hozzá. Majd a kimért lisztet, sütőport és diót is egy külön edényben összeforgatod, és apránként belekevered a vajas tojásos masszába.
A formát zsírozd ki, és ha nem akarod, hogy az odaégjen, az alját és az oldalát is borítsd be sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, majd a lecsorgatott magozott meggyet rászórjuk a tetejére (a mennyiség ízlés szerint).
Mielőtt a sütőbe raknád, egy kis fahéjas cukorral szórd meg a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 percig süsd. Ha kivetted a sütőből, bármivel feldobhatod, amit szeretsz.

Forrás: DPG (Zenei Ki Mit Főz), Wikipédia