Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejszínes - tejfölös sonkaleves


Unod a banánt, akarom mondani a húsvéti sonkát? Főzzél sonkalevest!

Hozzávalók:
40 dkg főtt-füstölt sonka vagy tarja, esetleg csülök felkocázva,
30-40 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, kelkáposzta, gomba, stb.) vékony hasábokra vágva.
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl vörösbor (ha rántással készíted, akár el is maradhat),
1 dl tejföl,
1-2 dl tejszín,
1 evőkanál reszelt torma (nem ecetes),
1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A húskockákat két liter vízben felteszed főni.

Beleteszed a megtisztított és vékony hasábokra vagdalt zöldséget és a hagymát.

Ha a zöldség megfőtt, akkor a lisztet simára kevered a borral, a tejföllel és a tejszínnel. Beleszórod a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a forrásban lévő levest behabarod vele.

Készítheted nagyon vékony rántással is, akkor a petrezselyem zöldjét a rántásba keverd bele.

Tálaláskor a reszelt tormára merd rá a levest, de ha nem szereted, akár el is hagyhatod.