Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Békacombfrikasszé franciásan


Békacombfrikasszé franciásan

Hozzávalók: 16 db békacomb, 15 dkg póréhagyma, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 8 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 db tojássárga, 2 dl tejszín, 1/2 db citrom, fehér bors, só

A póréhagymát szeletekre vágjuk és 1-1,5 dl vízben feltesszük főzni. Amikor már a hagyma szétfőtt, és intenzív hagyma ízű levet kaptunk, beleszűrjük 8 dl vízbe és megsózva felforraljuk. Ehhez beletesszük a békacombokat, a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, a cikkekre szelt gombát és a zöldborsót. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.

Lassú, gyöngyöző forrással az anyagokat puhára főzzük. Világos, vajas rántással besűrítjük, és a tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ízlés szerint kevés szűrt citromlével enyhén savanykássá ízesítjük. Külön edénybe tálalt párolt rizst kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 55 perc

Fordította Szabó Béla