Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkemellfilé korianderrel


Csirkemellfilé korianderrel

Hozzávalók 4 személyre: 1 darab friss gyömbér (2,5 cm), 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál koriandermag, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 citrom leve, 3 evőkanál földimogyoró-olaj, só, feketebors, 45 dkg csirkemellfilé bőr nélkül, 1 zellerszár, 1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg kesudió

Míg a csirke sül, pirítsuk a kesudiót aranybarnára 1 evőkanál forró olajban, és tegyük papírtörlőre, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.

Tegyük egy tálba a gyömbért, a fokhagymát, a koriandert, a paradicsompürét, a citromlevet és 2 evőkanál olajat. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

Vágjuk a csirkemellfiléket csíkokra, a zellert szeleteljük fel. Tegyük a húst és a zöldséget a fűszeres pácba, fedjük le és pihentessük egy éjszakán át a hűtőben, hogy az aromák összeérjenek.

Tegyük a csirkét és a páclevet egy tűzálló tálba és pihentessük 30 percig szobahőmérsékleten. Pároljuk fedő alatt előmelegített sütőben (180°C) 50-60 percig. Ezután keverjük bele a tejszínt és tegyük vissza még 5-10 percre a sütőbe. Tálaláskor szórjuk meg az aranybarnára pörkölt kesudióval.

A csirkemellfiléket aromás szárzellerrel, gyömbéres és korianderes marinádban pácoljuk, majd sütőben pároljuk és aranybarna kesudióval tálaljuk.

Fordította Szabó Béla