Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fűszeres lasagne borjúhússal


Hozzávalók: 45 dkg darált borjúhús, 2 evőkanál olaj, 2 doboz hámozott konzerv paradicsom (egyenként 40 dkg), 1 doboz paradicsompüré (30 dkg), 2-2 teáskanálnyi adag a következő fűszerőrleményekből: feketebors, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, mustármag, szerecsendió, 2-2 teáskanál a következő szárított fűszernövényekből: bazsalikom, petrezselyem, rozmaring, zsálya, kakukkfű, 1 evőkanál barnacukor, 50 dkg ricotta sajt, 1 evőkanál petrezselyem, 2 evőkanál parmezán, 2 tojás, 25 dkg lasagne-lap, 40 dkg mozzarella sajt, 10 dkg reszelt parmezán a lasagne tetejének megszórásához

Kell még egy mély, szögletes sütőforma.

A darált húst süssük forró olajban, állandó kevergetés mellett néhány perc alatt barnára. a keletkezett zsiradékot öntsük ki. a hámozott és a pürésített paradicsomot adjuk a húshoz. Jól keverjük el, hagyjuk főni alacsony hőfokon.

A fűszereket és zöldfűszereket adjuk a vagdalt húsos paradicsomos szószhoz. Jól keverjük el.

Tegyük hozzá a barnacukrot, jól keverjük el. Főzzük kb. 45 percig alacsony hőfokon.

A ricottát keverjük el a petrezselyemmel, két tojással és a reszelt parmezánnal. Zsírozzuk ki a sütőformát, rétegezzük bele a lasagne-lapokat, a ricottás keveréket és a vagdalthúsos szószt. A mozzarellát vágjuk vékony szeletekre, legyen ez a lasagne középső rétege.

A formát töltsük ki a leírt módon, a rétegek váltakoztatásával. Legfelülre kerüljön lasagne-lap. Szórjuk meg reszelt parmezánnal és süssük kb. 45 percig a sütőben.

Pompásan néz ki, nagyon finom, és az elkészítése is pofonegyszerű. vásároljunk kész lasagne-lapokat, töltsük meg az itt leírt recept alapján, darált borjúhúsból, paradicsomból készült speciális fűszeres szósszal. Kínáljuk friss zöldsalátával

Fordította Szabó Béla