Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hagymás káposzta


Hozzávalók: 2 kg káposzta vagy kelkáposzta, 3 fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, felszeletelve, 8 dkg barna rizs nyersen, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál frissen vágott kapor, 2 kávéskanál köménymag, jódozott tengeri só, őrölt bors, 3 evőkanál zöldségleves, reszelt sajt

Elkészítése: a felaprított zöldségeket rétegesen tűzálló tálba rakjuk. Minden réteget meglocsolunk olajjal, zöldséglevessel, majd a fűszerekkel úgy, hogy legfelül káposztaréteg legyen. Előmelegített sütőben – lefedve – 1 óráig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.

Fordította Szabó Béla