Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rántott békacomb


Rántott békacomb

Hozzávalók: 16 db békacomb, 6 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl étolaj, 2 csomó zöldpetrezselyem, 1 db citrom, só

A békacombot leggyakrabban rántva szokták elkészíteni. Egyáltalán nem véletlen ennek az elkészítési módnak a népszerűsége, mivel a megsütött békacomb zsenge, ízletes húsa igazán ínyenceknek való falat. Ahhoz azonban, hogy igazán kitűnő ételt készíthessünk, elmaradhatatlanul fontos a combok felhasználás előtti kétnapos pácolása.

A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselyem-csokorról a szárát levágjuk, megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük egy leves szűrőbe, majd a szűrővel együtt a forró olajba merítjük. Így néhány pillanat alatt a petrezselyem ropogóssá sül.

A tálra tesszük a vajas burgonyát, ráhelyezzük a megsütött békacombokat, majd a tetejére tesszük a ropogós rántott zöldpetrezselymet és citromkarikákkal díszítjük. Külön tartármártást adunk hozzá.

Elkészítési idő: 50 perc

Fordította Szabó Béla