Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sárgadinnye és málna mentás mangópürével


Sárgadinnye és málna mentás mangópürével

Hozzávalók 4 személyre: 1 tálka málna, 1 sárgadinnye, 3-4 friss mentaág, 3 zöldcitrom (lime), 2 érett mangó, 1 evőkanál narancslé, 1-2 evőkanál Grand Marnier, vagy Cointreau,

Ahhoz, hogy ennek az ízletes energiabombának minden aromája tökéletesen érvényesülhessen, fontos, hogy csak friss és teljesen érett gyümölcsöket használjunk fel. Málna helyett friss eperrel is készíthetjük.

Vágjuk fel a sárgadinnyét hosszában és távolítsuk el a magokat. A gyümölcshúst vágjuk fel kockákra és tegyük egy tálba.

Vágjunk fel apróra néhány mentalevelet és keverjük a sárgadinnyedarabok közé. Adjunk hozzá 1 zöldcitrom levét. Helyezzük 1-2 órára hűtőbe, hogy összeérjen.

Távolítsuk el a mangók magját, vágjuk be a gyümölcshúst hosszában és keresztben egyaránt, majd borítsuk ki a héjukból úgy, hogy kockákra essen szét.

Facsarjuk ki a másik 2 zöldcitrom levét és a mangódarabkákkal együtt tegyük mixerbe. Adjuk hozzá a narancslevet, a likőrt és egy maréknyi mentalevelet, majd keverjük sima, krémes pürévé.

Csöpögtessük le a sárgadinnyét, a levet öntsük ki. helyezzük a dinnyedarabokat a kiválogatott málnaszemekkel egy desszertestálba és öntsük rá a mangópürét. Tálaljuk hidegen.

Egy kiadós ebéd után jól jön ez a könnyű, frissítő desszert. aki a gyümölcskoktélt reggelire szeretné fogyasztani, készítheti egyszerűen narancslikőr nélkül is.

Fordította Szabó Béla