Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Serpenyős sertéshús spárgával és bébikukoricával


Hozzávalók: 60 dkg csíkokra szelt szűzpecsenye, 6 vékonyra szeletelt friss shiitake gomba, 15 dkg bébikukorica, 10 dkg feldarabolt friss spárga, 1 gerezd felaprított fokhagyma, 1 teáskanál friss reszelt gyömbér, 2 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál őrölt fehér bors, 1 evőkanál kínai rizsbor, 2 evőkanál osztrigaszósz, 1 evőkanál földimogyoró-olaj, 1 teáskanál szezámolaj

A fokhagymát és a gyömbért a szójaszósszal, a fehér borssal és a rizsborral egy nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, és jól összeforgatjuk a páclével. Legalább 10 percig pácoljuk.

Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olaj felét és körbefuttatjuk, hogy az edény falát is érje. Kivesszük a hús felét a pácléből (a páclevet félretesszük), és állandóan keverve 2 percig sütjük, amíg a hús színe megváltozik. Kivesszük a wokból. Újra felhevítjük, majd a műveletet megismételjük a maradék hússal és olajjal.

A gombát, kukoricát, spárgát a wokba tesszük, és keverés közben 2 percig pirítjuk. Visszatesszük a húst és a levét a wokba, és belekeverjük az osztrigaszószt és a félretett páclevet. Kevergetve főzzük még 2 percig, amíg felforrósodik.

Fordította Szabó Béla