Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sertéskaraj mustáros szószban


Sertéskaraj mustáros szószban

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet hosszúkaraj (csont nélkül), só, bors, 2 evőkanál szárított zsálya, 25 g vaj, 3 dl tyúkhúsleves, 2 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál magos mustár

A hús porhanyósabb lesz, és hamarabb megpuhul, ha alaposan kiklopfoljuk.

A hússzeleteket klopfoljuk egyenletesre, kb. 1/2 cm vékonyra. Vágjuk le a zsíros széleket.
Sózzunk, borsozzunk minden szeletet, szórjunk rá néni szárított zsályát.

Hevítsük fel a vajat és süssük meg a hús mindkét oldalát.

A húst tartsuk melegen egy tányéron, a húslevest, a juharszirupot és a mustárt főzzük kb. 5 percig a kisült húszsírban, míg a szirup állagú nem lesz.

Helyezzük vissza a húst a serpenyőbe, pároljuk készre; a hús szívja magába a szószt. Forrón tálaljuk.

Köretként kínáljunk hozzá héjában főtt burgonyát vagy burgonyapürét és valamilyen friss zöldséget.

Megjegyzés: A szárított zsálya helyett frisset is használhatunk.

Az alább leírt, egyszerű és aránylag olcsó recept alapján egészen különleges ételt készíthetünk. A juharszirup és a mustár nagyon jó pikáns aromát kölcsönöznek a sertéskarajnak.

Fordította Szabó Béla