Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sonkaleves feketebúzából készült chips-szel


Sonkaleves feketebúzából készült chips-szel

Soupe au jambon chips au sarazin

Hozzávalók 2 személyre: 1 szép szelet, 1 cm vastag sonka, 2 nagyobb mogyoróhagyma, 150 g félzsíros tej, 100 g 15 %-os tejszín, egy kevéske vaj, só, bors

Elkészítése: Vágja kockára a sonkát és a mogyoróhagymát szeletelje fel.  Kevés vajban dinsztelje meg az egészet kb. 5 percig. Utána öntse rá a tejet és a tejszínt. Sózza, borsozza. Fedjük le, és pároljuk közepes tűzön fél órát. Utána hagyja kihűlni egy kicsit és turmixolja össze (ha szükséges öntsön hozzá egy kis tejet). Melegítse újra, egészítse ki a fűszerezést, tegye tányérra és hintse meg a tetejét aprított petrezselyemzölddel, és reszelt gruyere sajttal.

Fordította Szabó Béla