Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Spanyol sonkaleves


Hozzávalók: 1 teáskanál margarin, vagy olívaolaj, (megfelelő mennyiségben, ha több kell), 1/2 csésze vagy 125 ml csíkokra vágott sonka, (kb. 5 cm), 1/2 csésze vagy 125 ml csíkokra vágott sárgarépa, 1/2 csésze vagy 125 ml csíkokra vágott fehérrépa, 1/2 csésze vagy 125 ml póréhagyma fehér része, 6 csésze vagy 125 ml tyúkhúsleves kockából. 1/2 csésze vagy 125 ml csíkokra vágott burgonya (kb. 5 cm), 1/2 csésze vagy 125 ml bambuszrügy lecsepegtetve csíkokra vágva, só, bors, ízlés szerint, 1/2 csomó spenót, leszárazva, megmosva, és blansírozva. kevés aprított zöldhagyma. (snidling)

Variációk: 1/2 kaliforniai piros, vagy sárga paprika, csíkokra vágva, gomba szeletelve, rizsatészta előre megfőzve!

Egy lábasban felhevítjük az zsiradékot közepes lángon, a sonka szeletekkel, a sárgarépával, a fehérrépával és a póréhagymával. kevés sütés után felöntjük a tyúkhúslevessel, hagyjuk kb. 15 percig főni, Beletesszük a krumplit és a bambuszrügyet. Hagyjuk tovább főni 10 percet, fűszerezzük. Felszolgálás előtt, beletesszük a spenótot és az aprított zöldhagymát. (snidling)

Fordította Szabó Béla