Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sügér cajun módra


Sügér cajun módra

Unjuk már a panírozott halszeleteket? Bolondítsuk meg a panírt aromás fűszerekkel, és tálaljuk az ételt fűszeres mártással. Kínáljunk hozzá ropogós salátát, főtt rizst vagy héjában főtt burgonyát.

Hozzávalók 4 személyre
A szószhoz: 1 tojássárgája, 1 cikk fokhagyma, 1,2 dl olívaolaj, 1 teáskanál mustár, durván őrölt só, bors, 1 teáskanál ánizslikőr, 1 evőkanál aprított kapor

A halhoz: 1/2 evőkanál fokhagyma, 1/2 teáskanál cayenne-i bors, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál szárított kakukkfű, 1/2 teáskanál szárított oregánó, 1 késhegynyi szárított bazsalikom, 1 csipetnyi köménymag, 4 sügérfilé, 1 evőkanál olívaolaj, vaj

Kell még: 1 üvegtál, 1 nagy tálca, serpenyő

Ha nem kapunk sügért, nyugodtan helyettesíthetjük márnával, pérhallal vagy vörösdurbinccsal. A halat csak felhasználás napján vásároljuk meg.

A tojássárgáját keverjük el az üvegtálban. adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott fokhagymát. Kevergetés közben lassan adagoljuk hozzá az olívaolajat. Addig kevergessük, amíg a folyadék besűrűsödik.

Tegyük hozzá a mustárt, sót, borsot, ánizslikőrt és apróra vágott kaprot, jól keverjük el, fedjük le és tegyük a hűtőbe.

Egy nagy tálcát szórjuk meg a felvágott fokhagymával, cayenne-i borssal, borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és köménymaggal. Jól keverjük össze!

A halfilét tegyük vágódeszkára és vagdaljuk be éles késsel, hogy a vastagabb része is megpuhuljon. Fektessük a fűszerkeverékre.

Az olajat és a vajat hevítsük fel a serpenyőbe, míg füstölni kezd. a filék mindkét oldalát - először a fűszereset - süssük ropogósra, és tálaljuk forrón, a szósszal.

Fordította Szabó Béla