Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejszínben sült hagyma


Tejszínben sült hagyma

Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 7 dkg vaj, só, őrölt fehér bors és kakukkfű, 1 zsemle, 3 dl tejszín, 1 evőkanál paradicsompüré, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. 3 deka vajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés kakukkfűvel meghintjük. Egy tűzálló tál alján egyenletesen elosztjuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk, 2 deka vajon aranysárgára pirítjuk, és a hagymára szórjuk. A tejszínt a paradicsompürével a tojással kikeverjük, a hagymás zsemle tetejére locsoljuk, végül a reszelt sajttal egyenletesen beborítjuk. A maradék vajat rámorzsoljuk, és 220 C-ra (légkeveréses sütőben 205 C) előmelegített, forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Meleg előételnek, önálló fogásnak, köretnek is ideális. 

Elkészítési idő: 50 perc

Fordította Szabó Béla