Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csokoládés korongok


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 8 dkg őrölt mandula, 8 dkg cukor, csipetnyi reszelt citromhéj, fél mokkáskanál fahéj, 15 dkg vaj - ha szükséges kevés rum

A lisztet keverjük el a mandulával, cukorral, citromhéjjal, fahéjjal majd dörzsöljük el a tenyerünk között a vajjal. Gyúrjuk össze cipóvá, és tegyük fóliába becsavarva hűtőszekrénybe egy órára. Gyengén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, szúrjuk ki kis pogácsaszaggatóval. Forró sütőben sütjük, és rácsra téve hűtjük ki.  Kettesével, finom lekvárral összeragasztjuk, majd csokoládémázzal bevonjuk.

Csokoládémáz:
10 dkg tortabevonó csokoládét hőálló tálkába teszünk, két mokkáskanál vajat adunk hozzá, és alacsony fokozaton a microban megolvasztjuk pár perc alatt. Közben egyszer megkeverjük. Ha szeretjük, a még puha csokoládés süteményeket tört pisztáciával meghinthetjük.

Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje