Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mogyorós lepény


Hozzávalók: 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg darált mogyoró, 3 tojás sárgája, egy vaníliás cukor, kevés reszelt citromhéj

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mogyorót, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Összegyúrjuk. Kinyújtjuk egy közepes tepsi méretére, beleterítjük, és villával megszurkáljuk. Lekvárral megkenjük. 5 tojás habját felverjük habnak, belekeverjük fél citrom levét, 15 dkg darált mogyorót és 15 dkg cukrot. A tésztára kenjük, és megsütjük.

Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje