Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Anyók@ csirkéje


Elkészítés: 4 evőkanál olívaolajba belekevertem 1 evőkanál vegyes, szárított zöldfűszert: zellerlevél, petrezselyem, kapor, rozmaring, majoránna, fokhagymapor, pirospaprika, picuri kömény

Egy grillezni való csirkét szárazra töröltem, a hátát leválasztottam a combjairól és a melléről, kivettem a mellcsontjait (ezekből a darabokból levest főztem).
Az így kapott csirkét kiterítettem, besóztam és a fűszeres olajjal mindkét oldalát megkentem. Tettem a tűzállótálba egy darabokra vágott vöröshagymát, ráfektettem belsejével a csirkét, bőrét újból átkentem a maradék fűszerolajjal és 240 fokos sütőben 45 perc alatt ropogós pirosra sütöttem.

Mexikói vegyes zöldségnek vizet forraltam sóval, kaporra és 2 borókabogyóval. Aztán, mint a tésztát, kifőztem benne fagyasztott keveréket.

Előzőleg maradt főtt, egész gesztenyém, kockára vágtam, megforgattam a csirke szaftjában és lyukas kanállal a tányérokra szedtem. Tettem mellé - ugyancsak lyukas kanállal - mexikói keveréket, végül rápakoltam a csirkedarabokat. Nem tartott sokáig.

Mária Anyók@

Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje