Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gombával töltött karfiol


Hozzávalók: 1 db 60 dekás karfiol, 2 evőkanál olíva olaj, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg gomba, evőkanálnyi finomra vágott petrezselyem, fél mokkáskanálnyi majoranna, késhegynyi törött bors, két evőkanál tejföl, 1 tojás sárgája, 1 tojás keményre vert fehérje

A karfiolt megtisztítjuk, és egészben feltesszük főni sós, borsos vízben. Nem főzzük egészen puhára.

Ez alatt a forró olajon megüvegesítjük a vöröshagymát, rátesszük a szeletekre vágott gombát, ízesítjük a fűszerekkel. Két evőkanál tejfölben elkeverünk egy tojás sárgáját. Ha a zsírjára sült a gomba, levesszük a tűzről, beleadjuk a tejfölös tojást, és a végén a kemény tojáshabot.

A lecsorgatott karfiolt tűzálló tálba rakjuk, középen kivágjuk, a gombás tölteléket beletesszük, majd visszahelyezzük a kivágott részt. Kevés vajforgáccsal megszórjuk a tetejét, és sütőben 20 percig sütjük.

Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje