Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös báránycomb


Egy kg báránycombot csontozzunk ki.15 dkg füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük. Gyengén besózzuk. Lábasba tesszük, szórunk köré tíz szem fekete borsot, két szem boróka bogyót, egy gerezd fokhagymát, egy fej vöröshagymát negyedekre vágva.

Leöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, adunk hozzá egy evőkanál tárkonyos ecetet. Felforraljuk, majd kis hőmérsékleten, fedő alatt teljesen puhára megfőzzük. Addigra elfő a leve. A húst a kiolvadt zsiradékon megpirítjuk minden oldalán. Kivesszük, a zsiradékra egy evőkanál lisztet szórunk, átkeverjük, majd egy - két kanál vízzel és két dl tejföllel feleresztjük és összeforraljuk, majd még forrón átturmixoljuk.

Burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje