Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Zsufaleves


Hozzávalók: 50 dkg báránycsont, 40 dkg bárányhús, 25 dkg vegyes zöldség, 10 dkg kockatészta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 tojás, tárkonylevél, egész és őrölt bors, só

A báránycsontot és a húst leforrázzuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, hozzáadjuk a zöldségeket és a hagymát. Babérral, egész borssal, fokhagymával fűszerezzük. Takarékon főzzük, míg a hús puhára nem fő, ekkor a levest leszűrjük. A húst megdaráljuk, tárkonnyal, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, és jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és a levesben kifőzzük. Külön megfőzzük a tésztát, majd a levest a zöldségekkel, a húsgombócokkal és a tésztával együtt tálaljuk.

Kovács Nándor (Pocimus Maximus)