Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Olajos halból kenőke


Olajos halból kenőke

A család az utóbbi időkben nagyon rászokott fogyasztására. Így aztán majd kéthetente kell egy-egy adagot készítenem. Szerencsére a készítése is egyszerű, úgy tíz perc alatt elkészíthető. Sajnos, vagy hál’ Istennek legalább ilyen gyorsan el is fogy.

Hozzávalók: 2 nagyobb doboz olajos halkonzerv, 1 doboz füstölt sprotni, 1 kockaráma, só, bors, 1 citrom leve, vagy 2 ek citromlé

A dobozok tartalmát öntsd egy keverőtálba, szórj rá őrölt borsot, sót, öntsd rá a citromlét, és villával alaposan törd össze. Közben egy lábasban olvaszd fel a margarint, majd töltsd rá a halakra. Alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj, és hűtőben dermeszd meg. Legfinomabb pirítós kenyérrel.