Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Túrótorta ropogós csoki-konrflakes-mandula ágyon, sütés nélkül


Hozzávalók:  (kb. 12-15 szelethez)
“Tésztához”:
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
1 ek. vaj
50 g Kornflakes
12 g szeletelt mandula

Töltelékhez:
1 zacskó zselatin
250 g kajszibarack (friss v. konzerv)
250 g friss túró
150 g natúr joghurt
50 g cukor
1 citrom reszelt héja

Tetejére, díszítéshez:
1 zacskó színtelen tortazselé
2 dl gyümölcslé

Elkészítés:

Mindkét fajta csokoládét durva darabokra törjük, a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és forró vízgőz felett felolvasztjuk.
Ezután levesszük a tűzről, majd a kornflakes-t és a mandulát óvatosan belekeverjük. A tortaformába sütőpapírt helyezünk, egyenletesen elosztjuk benne a csokis-mandulás-kukoricapelyhet és hűtőbe tesszük, amíg megdermed. (kb. 30 perc)

Ez idő alatt a gyümölcsöt lecsöpögtetjük, a felét vékony szeletekre vágva, díszítésre félretesszük, a maradékot felaprózzuk.

A túrót a joghurttal, cukorral, citrom reszelt héjával összekeverjük. A zselatint hozzáadjuk a joghurtos túróhoz. Ezután belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A zselatinos gyümölcsös túrót a ropogós kornflakes-re öntjük. Ismét hűtőbe tesszük, kb 30 percre. Hűtés után a maradék barackkal díszítjük a tetejét. (Addigra a zselatin már nem engedi lesüllyedni a gerezdeket.)

A tortazselét a gyümölcslével - ha az nem elég, akkor kevés cukros vízzel összekeverve - a szokott módon elkészítjük. Amikor kicsit kihűlt egyenletesen a tortára öntjük és újra hűtőbe tesszük. Tálalás előtt legalább 2-3 órán át hűtsük, hogy jól vágható legyen.

Elkészítési idő:  1 óra + 2-3 óra hűtés

A receptet fordított: Dia