Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos tekercsek 02.


Hozzávalók: (3 tepsire való)

1 kocka ráma
25 dkg liszt
1 dl tej
15-20 dkg reszelt sajt
1 tk. só,
2 tk. édes pirospaprika

Elkészítés:

A lágy margarint kettévágjuk. Az egyikhez feléhez hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, 1 kk. sót, 1 dl tejet. Jól összegyúrjuk, 3 cipót készítünk belőle.

A margarin másik felét kikeverjük egy teáskanál sóval, édes-nemes pirospaprikával, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét és összekeverjük.

A cipókat 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük a sajtos-paprikás krémmel, rúddá tekerjük és frissen tartó fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük, egy éjszakára (de min. 3 órára).

Másnap (vagy néhány óra múlva) a fagyott rúdból kb. 3-5 mm-es karikákat vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Meghintjük a maradék reszelt sajttal és forró sütőben 3-4 perc alatt (ne tovább, mert összeég!) készre sütjük.

Ropogós nassolnivaló, ami nagyon gyorsan elfogy…

Elkészítési idő: 45 perc (+ fagyasztás + sütés)

A receptet írta: Dia