Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Almás sajtsaláta


Erről az ételről gyerekkorom jut eszembe, amikor még nem létezett a bádogtehén, a tejnek pedig vastag föle is volt! Gyakorta volt vacsoránk a remek házi-sajt, almakísérettel.
A recept gyakorlatilag ennek az ételnek a mai variációja.

Hozzávalók: 20-25 dkg vegyes sajt, 3-4 savanykás alma, 1-2 ek citromlé, 4 dl tejföl vagy kefir, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk őrölt fehér bors, 1-2 mk currypor, késhegynyi cukor, friss salátalevelek

Az almát megmossuk, kicsumázzuk, héjastul kis kockákra vágjuk, megöntözzük citromlével, jól összekeverjük. A sajtokat kis kockákra vágjuk. A tejfölbe belekeverjük a fűszereket, megsózzuk, majd beleforgatjuk a citromos almát és a sajtot. Tiszta, letörülgetett salátalevelekkel bélelt üvegtálra halmozzuk. Jól behűtve kínáljuk. Pirított kifli karikákkal adjuk az asztalra.

Tejföl helyett kefirrel készítve, akár fogyókúrás vacsorának is kitűnő!