Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Savanyú káposztás metélt


Könnyű, egyszerű és gyors étel. Ráadásul tölti a gyomrot, csillapítja az étvágyat. Az Isten is fogyókúrához teremtette!

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg széles metélt, 30 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál cukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

A tésztát sós, forrásban levő vízben megfőzzük, majd leöblítve, melegen tartjuk. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk és kicsavarjuk. (A levét szódavízzel megihatjuk, mert C-vitaminban igen gazdag, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítjuk a cukrot, majd beletesszük az apróra vágott káposztát. Fedő alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evőkanál vízzel megpároljuk, és sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a főtt tésztát. Nagy lángon összepirítjuk.