Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Céklasaláta


Hideg sültekhez kiváló!

Elkészítése: 3 db közepes céklát sütőben megsütök, héját lehúzom, ha kihűlt, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáreszelek kb. 3 db hámozott almát.
Megsózom, reszelt tormát, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát adok hozzá, majd az egészet majonézzel összekeverem. Úgy jó, ha legalább egy éjszakát áll, hogy az ízek összeérjenek.

Én a majonézt is magam készítem.
1 db tojás sárgáját 1 jó kanál mustárral, géppel keverem, közben 2-2,5 dl étolajat csurgatok hozzá (keverés közben). Végül őrölt fehér borsot, citromlét és porcukrot adok hozzá - kóstold meg! Ez a tartár. Ha jó, jöhet hozzá a tejföl, legalább 2 pohárral. Ez lesz a majonéz.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Bíró Erzsi receptje