Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tollhegy tészta Római módra - Pennine Romana


Nagyon jó recept, könnyű és ízletes étel.

A francia szokással ellentétben nem szolgálunk fel sajtot ehhez a tálhoz, de megkínálhatjuk vele a vendéget!

Hozzávalók: 45 dkg tollhegy tészta, 2 ek olaj (30 ml), 1 ek vaj (15 ml), 4 felaprított francia gyöngyhagyma, 2 gerezd felaprított fokhagyma (csíra eltávolítva), 1 doboz 28 oz (796 ml) olasz paradicsom szeletekre vágva!. 1 tk aprított, erős chili paprika, (5 ml), 3 ek vodka (45 ml), 1 pohár 35%-os krémtejszín (250 ml), só, bors, 1/4 csésze metélőhagyma, apróra vágva (60 ml), 1/2 csésze Parmigiano Reggiano sajt, frissen reszelve (nem kötelező) (120 ml)

Egy akkora fazékban, amelyben minden elfér, az olajban és vajban enyhén barnára dinszteljük a mogyoróhagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a chili paprikát, addig főzzük, míg a kívánt állagot elérjük.

Közben feltesszük a tésztát főni, utána lecsepegtetjük, hozzáadjuk a paradicsomos szószt, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a vodkát, megkeverjük, lassan, kevergetés közben, beleöntjük a tejszínt,utánízesítünk, hirtelen felforrósítjuk, tálban szervírozzuk.

Apróra vágott metélőhagymával megszórjuk a tetejét.

A receptet franciából Szabó Béla fordította.

További francia receptek:

Világkonyha - Európa - Francia konyha - tengeri halak, rákok
Világkonyha - Európa - Franciaország - Baromfiételek
Világkonyha - Európa - Franciaország - Korzika
Világkonyha - Európa - Franciaország - Vegyes receptek