Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hatszor huszonöt (6 x 25) rolád


Hozzávalók a tésztához: 25 dkg túró, 25 dkg margarin vagy vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, 1 kk ételízesítő

A töltelékhez: 25 dkg gomba, 25 dkg bacon, 25 dkg sonkaszelet, vagy sonkaszalámi, só, bors, 1 ek apróra vágott petrezselyem és hagyma

A kenéshez: 1 felvert tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél óráig a hűtőben pihentetjük, két részre osztjuk, kinyújtjuk.

A gombát apróra vágjuk, kevés apróra vágott hagymán megdinszteljük, belekeverjük a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk.

A tésztalapokat kiterítjük, lerakunk 1 sor bacont, egyenletesen rászórjuk a gombát, majd ráterítjük a sonkát.

A lapokat felgöngyöljük, kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással és készre sütjük.

Kihűlés után ferdén felszeleteljük.

Kiváló sör, vagy borkorcsolya.