Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Görög serpenyős burgonya


Hozzávalók: 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika (egyenként kb. 150 g), 1 szál (kb. 200 g-os) póréhagyma, 800 g burgonya, 1 fokhagymagerezd, 200 g feta sajt, 1 csomó kakukkfű, 100 g vaj, só, bors, kb. 0,5 dl víz,

Elkészítése: 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprikát (egyenként kb. 150 g.) félbevágunk, a szárát, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. 1 szál (kb. 200 g-os) póréhagymát letisztítunk, gondosan megmossuk és felkarikázzuk. 800 g burgonyát megmosunk, meghámozzuk, leöblítjük, karikákra vágjuk.

1 fokhagymagerezdet letisztítunk és felszeleteljük. 200 g feta-sajtot felkockázunk, 1 csomó kakukkfüvet leöblítünk, leveleit letépkedjük, leitatjuk. 100 g vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a burgonyát forgatás közben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész sóval, borssal fűszerezzük és kivesszük a serpenyőből.

A fennmaradt vajat a serpenyőbe tesszük, ebben a fokhagymát megfuttatjuk, majd belerakjuk a pórét és egy picit dinszteljük. Majd hozzáadjuk a paprikát és kb. 0,5 dl vizet és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, közben időnként átkeverjük.

Amikor a paprika is megpuhult, levesszük a fedőt és a felesleges vizet elfőzzük belőle. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a sajtot és a kakukkfüvet, óvatosan összekeverjük és felforrósítjuk.

A sóval vigyázni kell, mert a feta sajt is sós.

50 perc alatt elkészíthető