Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Alföldi tüskéshús


Hozzávalók: 4 db 15 dkg -os sertés szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 kiskanál pirospaprika, só, bors, 15 dkg liszt, 1 tojás, 6 dkg zsír. 

A füstölt szalonnából hosszúkás szeleteket vágunk, bevagdossuk, és 6 dkg zsírban világos pirosra sütjük, a zsírból kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban 10 dkg finomra vágott vöröshagymát megpárolunk és meghintjük pirospaprikával. 1 dl víz hozzáadásával felforraljuk, belehelyezzük az előzőleg megsózott, megborsozott szűzpecsenyéket (jó, ha forró zsírban előbb megforgatjuk), majd fedő alatt puhára pároljuk. A lisztből 1 tojással, galuskát készítünk, hozzá szaggatjuk, és letakarva pároljuk. Tálalásnál a füstölt szalonnából készült kakastaréjokat a tálra szedett húsra helyezzük, úgy adjuk az asztalra.

Almási Edina receptközlése (DPG)