Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Alföldi csirkeleves


A kb. 1 kg-os csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük.

Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is.

Tálaláskor tejfölre szedjük.

Szabó Béla receptközlése (DPG)

További csirkés receptek

Húsételek - Baromfi - Barackos csirkék
Húsételek - Baromfi - Baromfikocsonyák
Húsételek - Baromfi - Csirkeaprólékból
Húsételek - Baromfi - Csirkecombból
Húsételek - Baromfi - Csirkelevesek
Húsételek - Baromfi - Csirkemájas receptek
Húsételek - Baromfi - Csirkemellből készült ételek
Húsételek - Baromfi - Csirkesaláták, levesek, rakottak
Húsételek - Baromfi - Fokhagymás baromfi receptek
Húsételek - Baromfi - Kakasételek
Húsételek - Baromfi - Kijevi csirke
Húsételek - Baromfi - Külföldről
Húsételek - Baromfi - Marengói csirke
Húsételek - Baromfi - Mazsolás csirkék
Húsételek - Baromfi - Pirított, mártásos és egyéb csirkék
Húsételek - Baromfi - Pörköltreceptek
Húsételek - Baromfi - Sült csirkék
Húsételek - Baromfi - Sült kacsa-receptek
Húsételek - Baromfi - Tandoori csirke
Húsételek - Baromfi - Töltött csirkék
Húsételek - Baromfi - Töltött kacsa receptek
Húsételek - Baromfi - Tyúkételek